pupsPUPS

Hooguit 1x per jaar hebben wij een nestje.
Hiervoor kiezen wij bewust, omdat de opvoeding en verzorging van een nestje pups ontzettend veel tijd vraagt.
Als doelstelling hebben wij dat de pups, voordat ze bij u in huis komen, al voldoende zijn gesocialiseerd. Dit betekent dat ze al voldoende contact hebben gelegd met volwassenen en kinderen (daarom mag u ook ten alle tijden komen kijken), mee zijn geweest met de auto, mee kunnen lopen aan een riempje, mee naar de markt zijn geweest en het winkelcentrum, met andere hondenrassen hebben kennis gemaakt en dit alles op een positieve manier. Het is uiteraard wel de bedoeling dat u deze taak van ons gaat overnemen.
De pups mogen op een leeftijd van 8 weken mee met de nieuwe eigenaar, zodat deze ook nog voldoende tijd heeft om gebruik te maken van de secundaire socialisatieperiode. Deze periode duurt zeker tot de leeftijd van 18 maanden.
De eerste socialisatieperiode begint vanaf een week of 3 tot circa 8 weken. Alles wat uw pup in deze periode mee maakt, drukt een stempel op de rest van het hondenleventje. Vandaar dat het zo belangrijk is dat een pup zoveel mogelijk, op een positieve manier, ervaringen opdoet in deze periode en wij ons daarom ook hiervoor inzetten.
De pups krijgen de eerste weken moedermelk. Indien nodig worden ze ook bijgevoerd. Daarna worden de pups geleidelijk aan overgezet op een natuurlijke, hoogwaardige kwaliteit brok. Deze brokken zijn samengesteld uit natuurlijke grondstoffen, waardoor de benodigde voedingsstoffen optimaal opgenomen kunnen worden door het lichaam.
Wij adviseren de nieuwe pup-eigenaren om tot en met de leeftijd van 6 maanden deze brok te blijven voeren. Daarna kan geleidelijk aan overstappen naar een volwassen brok.

Omdat wij fokken volgens de regels zoals is opgesteld door de Raad van Beheer, krijgen al onze pups een stamboom.

Wij fokken zowel drie-kleur als ook twee-kleur Beagles.
Dit laatste komt niet zo veel voor, maar is toch een erkende kleur bij de Beagle. Het wordt ook wel bi-color of Lemon & White genoemd. Afhankelijk van de kleurschakering.Voor een kennismaking met onze honden, kunt u een kijkje nemen op de fotogallerij. Uiteraard bent u ook altijd van harte welkom om persoonlijk kennis te komen maken als u interesse heeft.

U kunt ook een bezoekje brengen aan de website van onze collega-fokkers
:
* www.freewebs.com/hofterkreke
* www.rhiconich-beagles.com
* www.budde-beagles.de
* www.stormaways.de
* www.cardaun.de
* www.beaglesonline.tk
* www.lyndex.co.uk
* www.thebeagleclub.org
* www.starbucktorbay.com

Voor o.a. hondencursussen, gedragsproblemen en/of  gezondheidsproblemen van uw hond of kindercoaching neemt u een kijkje op:   www.dogenhumansupport.nl 


Zoekt u een goed pension voor opvang van uw trouwbare viervoeter? Bezoek dan eens de website van twee gerenomeerde pensions, waarbij persoonlijke aandacht centraal staat:

www.klappeheide.nl

Voor het ras Friese Staby, zie de site van onze bevriende fokkers van dit Nederlandse ras:

www.stabijkennel.nl

 

Voor dierenspeciaalzaken neem eens een kijkje op:

www.zagersdierenwinkel.nl